Upoznajte nas - Tim stručnjaka za demokraciju

Tko smo mi

Osnove našeg tima

Naš tim stručnjaka, sastavljen od politologa, povjesničara i entuzijasta demokracije, posvetio je godine proučavanju, razumijevanju i promicanju principa demokracije. Svi smo motivirani misijom da informiramo, obrazujemo i potičemo kritičko razmišljanje o demokraciji i njenim izazovima.

Zajednički smo radili na brojnim projektima, istraživanjima i inicijativama s ciljem jačanja demokratskih vrijednosti. Naša posvećenost ovoj misiji vidljiva je kroz kvalitetu naših članaka i dubinu analiza koje nudimo.

Naša povijest

Blog o demokraciji osnovan je 2020. godine s ciljem pružanja kvalitetnih informacija i analiza o svjetskim demokratskim kretanjima. Od tada smo postali vodeći online izvor informacija na temu demokracije za čitatelje diljem svijeta.

Tijekom godina, uspjeli smo ostvariti suradnju s brojnim institucijama, organizacijama i stručnjacima iz područja demokracije. Naša mreža partnera doprinosi bogatstvu sadržaja i raznolikosti perspektiva koje nudimo našoj publici.

Naša vizija demokracije

Vjerujemo da je demokracija više od pukog političkog sustava. To je način života, vrijednost koju treba njegovati i braniti. Naša vizija je svijet u kojem svaka osoba razumije, cijeni i doprinosi demokratskim procesima i vrijednostima.

Smatramo da je obrazovanje ključno za jačanje demokracije i poticanje aktivnog sudjelovanja građana. Kroz naš blog želimo pružiti alate, resurse i informacije koje će čitateljima pomoći da postanu aktivni i informirani građani.

Ključni članovi tima

  • Dr. Ivana Horvat: Glavna urednica i stručnjakinja za demokratske institucije.
  • Marko Jurić: Analitičar i stručnjak za komparativnu politiku.
  • Ana Petrović: Dopisnica i stručnjakinja za ljudska prava.
  • Davor Grbić: Tehnički urednik i stručnjak za digitalne medije.

Osim navedenih ključnih članova, imamo širok tim suradnika i volontera koji snažno doprinose našem radu. Njihova strast za demokracijom i predanost informiranju javnosti čini ovaj blog posebnim i relevantnim.

Zašto pratiti naš blog?

Uz neprestano mijenjanje političke klime i izazove demokraciji širom svijeta, naš blog pruža pouzdane, temeljite i pravovremene informacije koje će vam pomoći da se informirate i donesete obrazovane odluke.

Kroz interaktivne članke, video materijale i intervjue s liderima iz svijeta demokracije, nastojimo približiti kompleksne teme i potaknuti dijalog među čitateljima. Pratite nas i budite dio naše rastuće zajednice zaljubljenika u demokraciju.

Loading...